2019-2020 m.m. projektai

Mėlyno meškiuko saugaus interneto kampanija

Jau 17-ąjį kartą daugelyje pasaulio šalių minima Saugesnio interneto diena, kuri skirta skatinti  saugesnį ir atsakingesnį naudojimąsi internetu ir skaitmeninėmis technologijomis. Vasario 10–15 d. Babtų gimnazijos 1b klasės mokiniai  dalyvavo Saugesnio interneto savaitėje. Jos  metu kūrė plakatus, dalyvavo pokalbiuose-diskusijose. Diskutavo kiek laiko praleidžia prie kompiuterio, internete, pasakojo kokius žaidimus mėgsta žaisti. Aiškinosi kokie tyko pavojai internete ir kaip galima nuo jų apsisaugoti. Kaip rasti ribą tarp saugaus ir nesaugaus interneto.

Prisijungė ir įgyvendino eTwinning projekto „Mėlyno meškiuko saugaus interneto kampanija“ veiklas. Projekto idėja — suvienyti Saugesnio interneto veiklose aktyviai dalyvaujančius mokytojus bei mokinius ir paskatinti juos pasidalinti įvairiomis Saugesnio interneto dienos (SID) renginių veiklomis, žaidimais, metodinėmis priemonėmis, minčių žemėlapiais, plakatais, skirtukais ir pan. bei jų nuorodomis.

Pirmokai susipažino su Mėlynu meškiuku-saugaus interneto simboliu.  Jis lydėjo visos savaitės metu. Vaikai piešė Meškiuko portretą, lipdė jį iš plastilino, aplikavo. Labai smagu, kad į saugaus interneto kompanijos veiklas įsijungė ir mokinių šeimos. Namuose siuvo, lipdė, kalė, piešė. Po savaitgalio klasėje puikavosi šauni Meškiukų kompanija.

                      Daug džiaugsmo suteikė darbas grupėse. Vyko edukacinė veikla „Apuoko pamokėlės”. Vaikai pasiskirstę į grupes, naudodami Kiškio, Lapės ir Apuoko personažus pristatė draugams įvairias situacijas kylančius internetinėje erdvėje, diskutavo kaip reikia saugiai elgtis internete. Suprato, kad net žaidžiant mėgstamus internetinius žaidimus turime išlikti budrūs ir atsargūs, o kilus net mažiausiam neaiškumui būtina visada pasitarti su vyresniais.

                      Pirmokai žaidė projektų partnerių pasiūlytus žaidimus, dėliojo dėliones, atliko testus. Žiūrėjo ir aptarė filmukus, sužinojo, kad nesaugu rašyti duomenis apie save, tėvelius, namų adresą, kurie duomenys yra asmeniniai, o kurie nėra laikomi privačiais ir jais galima dalintis internete,

 

                      Saugesnio interneto savaitės metu pirmokai įtvirtino turimas žinias, prisiminė patarimus, sužinojo, kad kiekvienas turi elgtis pagarbiai, atsakingai.


Privacy Policy
Mokytojos Jurgitos Kuskevičienės svetainė